Група компаній “Ерідон”, попри повномасштабне вторгнення та війну, продовжила будівництво заводу “Укрстарч”, де буде проводитись глибока переробка кукурудзи. В планах компанії до кінця 2023 року вийти на ринок зі своїм продуктом — лізином.
Про це виданню Latifundist.com розповів засновник ГК “Ерідон” Сергій Кролевець.
“У квітні цього року ми відновили будівництво, і наразі побудовано 50-60% заводу. Для виробництва використовуємо тільки високоякісну нержавіючу сталь, яку закуповували за кордоном. З Китаю привезли ферментатори та частину іншого обладнання. Весь інший метал і бетон українського виробництва”, — розповів він.
З його слів, наступного року буде запущено лабораторію. Цього місяця туди вже завозять обладнання.
“Я мав величезне бажання побудувати сучасний завод та шукав для цього технологію з глибокої переробки кукурудзи для виробництва лізину. Щодо великих інвестицій, то їх окупність може складати 7-10 років. Наразі такого виробництва, яке будуємо ми, в Україні немає”, — розповів Сергій Кроловець.
Читайте також: Сушіння кукурудзи на соняшникових пелетах вдвічі вигідніше, ніж на газі – учасник ринку.
Нагадаємо, на території колишнього цукрового заводу у м. Городенка Івано-Франківської області планують створити індустріальний парк з глибокого перероблення кукурудзи. Зведенням займеться компанія U PARKS CEO IMC.
Компанія HarvEast перевела сушарку на тверде паливо. Так агрохолдинг здешевив вартість сушіння кукурудзи у 2,5 раза порівняно до того, якби цей процес відбувався з використанням газу.
Українська кукурудза має досить стабільний попит. Проте логістика та ризики балансують товарні потоки між напрямком кордону та портами України.
Валерія Пепеля
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!