Новини    24 серпня 2023 11:11

В Україні до Дня Незалежності випустили перше у світі веганське сало


Спеціально до святкування Дня незалежності, бренд рослинних альтернатив Wanted Vegan презентує унікальний продукт не тільки для України, а й світу – сало рослинне “Генеральське”. Українська компанія презентує такий продукт вперше в світі.

Про це пише видання Агроревю.

Випуск продукту є дуже лімітованим та повністю благодійним. 100% виручених коштів з продажу цього продукту будуть передані на благодійність. Зокрема, на купівлю дронів DJI Mavic 3 для 126 бригади на Херсонському напрямку та 67 ОМБр, яка обороняється на Куп’янському напрямі.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

“Традиція вживання сала існує в українській культурі ще з прадавніх часів,- коментує Роман Квашенко, засновник та власник Wanted Vegan. – На кожному святковому столі завжди має бути сало. Ми ж продовжуємо цю традицію у новий, сучасний світ, де нема потреби вдаватись до вбивства тварин, аби зробити бутерброд з салом. Тепер цей традиційний продукт знаходить новий сенс у сучасному, більш гуманному світі”.

Сало доступне для замовлення на сайті wantedvegan.com. Всі виручені кошти з цього лімітованого випуску передаються в дівочий волонтерський рух “ЦВІТ”, який організовує закупівлю дронів.

Довідка: Wanted Vegan – бренд рослинних альтернатив без компромісів. Продукція бренду охоплює: рослинні нагетси, бургери, котлета по-київськи, сашимі зі смаком тунця та лосося, фарш та багато інших. Продукти Wanted Vegan можна придбати як онлайн, так і в мережах супермаркетів: Сільпо, Novus, Winetime, goodwine та інші.

“ЦВІТ” — це дівоча волонтерська організація, діяльність якої спрямована на допомогу бійцям у гарячих точках. За час повномасштабної війни дівчата закрили понад 100 запитів від бійців Збройних сил України на суму понад 5 млн гривень.

Новини за темою:  Нові можливості для експортерів: які сервіси Експортно-кредитного агентства з'явилися на "Дія.Бізнес"

Нагадаємо, ізраїльський стартап Yo Egg розробив замінник яєць, що має вигляд справжніх, одначе, є на 100% веганськими.

Британський стартап Moolec планує масово виробляти свинину із сої. Технологія вже апробована та готова до масштабування. Компанія Moolec, відповідно до своєї назви, займається дослідженнями рослин та сільськогосподарських культур на молекулярному рівні. Нині науковці займаються розробкою платформи для виробництва “соєвої свинини”, вирощування якої може бути вигіднішим, ніж у випадку зі справжнім м’ясом.

Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.

З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Чеський харчовий технологічний стартап Mewery представив гамбургер із суміші культивованої свинини та клітин мікроводоростей. Інновація знаменує собою нову віху в секторі культивованого м’яса, оскільки це означає появу більш етичних та екологічно чистих м’ясних продуктів за нижчою собівартістю, ніж інші продукти з культивованого м’яса.

Валерія Пепеля

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...