Про це повідомляє AgroXXI.
У звіті Cordoba Cereal Exchange аналітики прогнозують зниження купівельної спроможності щодо сої та кукурудзи. Основними чинниками називають падіння світових цін на ці культури, а також зростання собівартості вирощування урожаю в Аргентині.
Читайте: Вирощування томатів у Тулузі: теплиці обігрівають енергією з відходів
Ціна на гліфосат, ключовий ЗЗР для сої та кукурудзи, за рік зросла в Аргентині на 37,5%: з $240 за 100 л у вересні 2018-го до $330 – у вересні 2019-го. Підвищення вартості гербіциду зробило дорожчим виробництво кукурудзи на 45,7%, а сої – на 43,6%.
Пшениця стає економічним лідером
На тлі подорожчання сої та кукурудзи лідером за економічними вигодами стала пшениця. Виробництво пшениці для фермерів подешевшало на 7,2%, порівняно з минулорічними показниками.
Основними причинами вважають те, що ціни на пшеницю не змінювалися, а витрати були меншими, оскільки в Аргентині подешевшали діамонійфосфат, дизельне паливо і сечовина (на 13,4; 12,1 і 10,8% відповідно).
З огляду на таку ситуацію аналітики порекомендували аргентинським фермерам звернути увагу на пшеницю, посівні площі якої в країні перебувають на відносно низькому рівні порівняно з попередніми роками.
Landlord раніше повідомляв про те, що ціна на соняшник в Україні цього року знизилася до 8000 грн/т на умовах EXW Центральний регіон, що є мінімумом за період з осені 2015-го.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!