Новини / Тваринництво     16 травня 2019 10:24

Українці з’їдають по 24 кг курятини на рік

Споживання курятини є значно більшим, ніж свинини, і складає 53% м’ясного раціону середньостатистичного українця.  

Про це пише УНН з посиланням на дані дослідження ТОВ «Центр підвищення ефективності у тваринництві» за 2018 рік. Експерти підрахували, що українці минулого року з’їли 1 млн 2,22 тис. тонн курятини. Це половина від м’ясного раціону в цілому і в середньому по 24 кг на людину на рік.

Для порівняння: свинини середньостатистичний українець з’їдає усього 15 кг на рік.

Читайте: Свинина перестає бути продуктом харчування українців

Найменше ж українці спожили яловичини: вона складає лише 12% від загального споживання м’яса або 5,4 кг на людину.

Есперти пов’язують популярність курятини серед українців тим, що національні виробники забезпечують внутрішній попит, стрімко росте виробництво. І це дозволяє не лише насичувати власний ринок, але й експортувати продукцію за кордон.

Як повідомляв раніше Landlord, Україна увійшла в трійку найбільших постачальників курятини в ЄС.

Читайте також

Матеріали по темі

Тваринництво        11 червня 2020 10:01

Неприбуткове свинарство – імпорт зріс утричі

Тваринництво        03 червня 2020 16:14

Чи бути СВИНОапокаліпсису–2