Про це пише УНН з посиланням на дані дослідження ТОВ «Центр підвищення ефективності у тваринництві» за 2018 рік. Експерти підрахували, що українці минулого року з’їли 1 млн 2,22 тис. тонн курятини. Це половина від м’ясного раціону в цілому і в середньому по 24 кг на людину на рік.
Для порівняння: свинини середньостатистичний українець з’їдає усього 15 кг на рік.
Читайте: Свинина перестає бути продуктом харчування українців
Найменше ж українці спожили яловичини: вона складає лише 12% від загального споживання м’яса або 5,4 кг на людину.
Есперти пов’язують популярність курятини серед українців тим, що національні виробники забезпечують внутрішній попит, стрімко росте виробництво. І це дозволяє не лише насичувати власний ринок, але й експортувати продукцію за кордон.
Як повідомляв раніше Landlord, Україна увійшла в трійку найбільших постачальників курятини в ЄС.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!