Українські виробники джемів та варення відмовились від малини

Деякі українські переробники відмовились від виробництва малинового варення через низку факторів. Хоча через поживні властивості малини варення та джеми з ягоди мають попит, виробництво продукту є нерентабельним через високу ціну на ягоду. Також цього року ціни на малину були дійсно рекордними.
Минулий рік для виробників консервованих солодощів був кращим. Рентабельність бізнесу дещо зменшилась через подорожчання сировини.
“За рік реалізовуємо від 20 – 25 тис. банок варення. У передсвятковому грудні ми вважаємо нормальним прийняти 1-1,5 тис. замовлень, а в червні – 300 замовлень. Це дуже сезонний бізнес. В середньому ми продаємо від тисячі до 5 тис. банок на місяць в залежності від того, який це місяць. У січні може бути й менше”, – заявила Олена Гашинська, засновниця крафтової компанії “Дім варення” (Київська область).
Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що Україні загрожує “малиновий бум”, який виб’є з цього бізнесу неефективних учасників.
Джерело: Seeds
Владислава Михайленко, Landlord