Новини / Кейси     15 січня 2020 16:06

Українські еко-чіпси: від яблук до буряка

Сушимо все: від яблук до буряка, розповідають виробники вітчизняних екологічних чіпсів. Їхня продукція вже побувала на виставці в ОАЕ. Потенційні покупці з’явилися й в Данії.

Про це розповідає Seeds.

Українським ноу-хау – висушеними без жодних консервантів та домішок овочами й фруктами зацікавилися споживачі в ЄС та на Близькому Сході.

«У нас вже є потенційний замовник з Данії – йому дуже сподобалися наші зразки, які ми висилали на пробу та найближчим часом зробимо невеличку пробну поставку», – розповідає Олексій Руденко, засновник торгівельної марки “Еко Чіпси”».

Підприємець зауважує: на сьогодні необхідні додаткові інвестиції в більш потужне обладнання.

Його підприємство вже п’ять років займається виготовленням корисних для здоров’я снеків.

Популярність екологічно чистих чіпсів зростає як в Україні, так і за кордоном. Задовольнити попит нинішніми виробничими потужностями вже складно, говорить власник. «Тому ми готові до консолідації з іншими виробниками фруктових чіпсів і запрошуємо їх до співпраці», – каже Олексій Руденко.

Читайте: Цвіркуни проти яловичини: що будемо їсти через 5 років

«Ми вже їздили з продукцією “Еко Чіпси” на виставку, яка проходила в Абу-Дабі, ОАЕ», – додає власник, зауважуючи: й в ЄС, і в інших країнах люди хочуть їсти натуральне, без підсилювачів смаку та  цукру, але водночас, щоб було смачно,. Також споживач потребує зручної упаковки на продуктах та тривалого терміну зберігання. Щоб можна було й взяти в дорогу, й перекусити на ходу. Водночас споживач прискіпливо стежить за тим, щоб продукція була корисною для здоров’я. Чіпси з різних овочів та фруктів – якраз те, що треба.

«П’ять років тому в нас був гарний урожай яблук. Щоб вберегти їх вітамінний запас ми вирішили спробувати їх засушити. Після моїх експериментів та відгуків про їх незвичний смак, вирішив, що їх потрібно скуштувати кожному», – пригадує, як з’явилася ідея виготовляти еко-чіпси Олексій Руденко.

Виробник нішевої продукції розповідає: далі спробували сушити не лише яблука, а й інші фрукти, і навіть овочі.

«5 років тому це було для багатьох ноу-хау. 70-80% людей, коли бачили нашу продукцію, не очікували, що сушені фрукти можуть бути такими смачними, враховуючи, що там немає консервантів», – говорить підприємець.

На сьогодні на виробництві з виготовлення еко-чіпсів працює 7 осіб.

Ще 4 фахівці займаються просуванням продукції та продажами.

«Маємо 10 потужних сушарок, але хотілося б, звісно, кращого обладнання. Та коштує воно дуже дорого. Ціни на сушарки для виробництва такого спектру продукції стартують від 10 тис. доларів», – каже Олексій Руденко.

Landlord раніше повідомляв, як вигідно продавати картоплю переробним підприємствам.

 

Читайте також