Україна до 2030 року наростить урожай та виробництво основних видів сільгоспсировини, що дозволить країні закріпити статус постійно зростаючого виробника та експортера зернових, олійних культур та олії, при цьому скорочення очікується у виробництві цукру, молока та яловичини.
Відповідні дані містяться у спільному звіті Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй (ФАО) та Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), де порівнюються середньорічні значення виробництва основних видів продукції АПК за 2018/22 роки з прогнозними у 2030 році.
«Зростання врожаю кукурудзи в Україні прогнозується з 33,9 млн тонн до 44 млн тонн (+29,4%), пшениці — з 26 млн тонн до 35,8 млн тонн (+37,8%), олійних культур — з 22 млн тонн до 26,2 млн тонн (+19,3%)», — йдеться в повідомленні.
За вказаний період також очікується зростання виробництва рослинної олії з 6,8 млн тонн до 8,4 млн тонн (+22,1%), м’яса птиці — з 1,1 млн тонн до 1,5 млн тонн (+33,9%).), свинини — з 0,7 млн тонн до 0,8 млн тонн (+15,5%), риби та морепродуктів — з 99 тис. тонн до 101 тис. тонн (+2%).
Крім того, в Україні прогнозується скорочення виробництва молока з 9,8 млн тонн до 8,9 млн тонн (-9,1%), цукру — з 1,3 млн тонн до 1,2 млн тонн (-10,1%) та яловичини — з 0,3 млн тонн до 0,3 млн тонн (-10,8%).
Раніше Landlord повідомляв, що президент дав Кабміну два місяці на розробку плану продовольчої трансформації України.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!