Новозеландський стартап Daisy Lab, що виготовляє молочний білок нетваринного походження за допомогою точної ферментації, взявся перебудувати молочну галузь країни, яка вважається важковаговиком на світовому ринку.
Молоко та його переробка — великий бізнес у Новій Зеландії. Країна є найбільшим у світі експортером молочної продукції та домівкою для ринкового гіганта Fonterra. Лише ця компанія забезпечує 30% світового молочного експорту.
Читайте: Єврокомісія підтвердила високу якість українського молока
Зазначається, що високоінтенсивна галузь тваринництва зі стадом у 5 млн корів чинить згубний вплив на навколишнє середовище. Стартап Daisy Lab пропонує отримувати молоко більш екологічним способом. Засновниця компанії Ірина Міллер почала працювати у Fonterra та зіткнулася з “суворими реаліями” впливу традиційного молочного виробництва на планету. За останніми даними, найбільші харчові компанії впливають на екологію більше, ніж нафтові гіганти. Міллер заснувала свій стартап разом з молекулярним біологом та професором геноміки Оклендського університету доктором Ніккі Фрід. Стартап використовує технологію точного бродіння, яка дозволяє отримати молочні білки, молекулярно біоідентичні тваринним.
Раніше Landlord повідомляв, що актор Ештон Катчер інвестує в стартап з вирощування лабораторного м’яса.
Джерело: newfood
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!