Новини / Аналітика     22 травня 2019 10:31

У Франції раз на два дні відбувається самогубство фермерів

Кількість самогубств серед фермерів у Франції зростає протягом кількох років, тоді як серед іншого населення вона має тенденцію до зниження. ЗМІ пояснюють це тим, що доходи французьких аграріїв є одними з найнижчих у країні.

Про це повідомляє AgroXXI.

Що два дні один фермер у Франції зводить рахунки з життям. Асоціація європейських фермерів і кооперативів (COPA-COGECA) закликає негайно вжити заходів для вирішення ситуації.

Читайте: У Франції палять вогнища, щоб захистити від морозу виноградники. Фото, що вражають

Доктор Олаф Зінке на порталі www.agrarheute.com розповідає про результати соціальних досліджень. Встановлено, що рівень самогубств серед французьких фермерів, щонайменше на 20 % вищий, ніж серед населення в цілому, а серед власників молочних ферм – на 30% вищий.

Дослідження SPF показало, що найбільшу кількість самогубств зафіксовано у період, коли ціни на молоко упали до мінімуму.

Найбільше випадків суїциду серед чоловіків віком 45–54 роки. Кількість дрібних фермерів, які вчиняють самогубства, значно вища, ніж власників великих господарств.

Що може бути причиною самогубств?

  • Доходи фермерів – одні з найнижчих у країні. Понад 30% французьких фермерів заробляють тільки 350 євро в місяць.
  • Коливання цін і екстремальна погода. Протягом кількох років доходи фермерів по всій Європі зазнавали тиску різних чинників – сильних коливань цін, зростання виробничих витрат і екстремальних погодних явищ.
  • Скорочення фінансової допомоги аграріям. Фермери кажуть, що з підвищенням претензій від громадськості щодо збереження довкілля вони не отримують ніяких компенсацій за це, хоча несуть вищі витрати.

Соціологи вважають, що страшній тенденції можна протидіяти, створюючи психологічні служби для оперативної допомоги фермерам, як це було зроблено у США.

Landlord раніше повідомляв про те, що в Індії шукають причини масового самогубства фермерів.

Новини за темою:  Заморозки та нестача вологи загрожують врожаю в Україні – звіт НААН
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також