Машина, яку бельгійська компанія Bar.on називає One Tap, може виробляти різні сорти пива — від класичного лагера до хмільного IPA та бельгійського трипеля. Також пристрій можна запрограмувати на випуск пива з високим, низьким або навіть безалкогольним вмістом спирту.
Про це йдеться у пресрелізі компанії.
У якості “розхідників” One Tap використовує спеціальні “пивні картриджі” — невеликі флакони смакових сполук, які можуть впливати на хмільність, солодкість, фруктовість і аромат пива. One Tap може поміститися на кухонній стільниці та дозволяє виготовляти потрібний сорт пива протягом декількох хвилин. Смак, як кажуть творці настільної пивоварні, нічим не поступається смакам звичайного пива. Це зокрема було доведено сліпим тестам.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Окрім суто користувацької функції у пристрою є екологічна цінність. Її принцип приготування пива виключає використання величезної кількості води та контейнерів для напоїв. В компанії вважають, що такий підхід знайде своїх шанувальників саме в Європі, де про вплив своїх споживчих звичок на навколишнє середовище.
Команда Bar.on, яка минулої осені зібрала 1,8 мільйона євро, окрім прототипу домашньої пивоварні, зараз працює над створенням професійної автоматичної пивоварні для барів під назвою One Tap Pro. Польові випробування машини, яка дасть змогу готувати пиво прямо за барною стійкою, розпочнуться у 2023 році.
Нагадаємо, у штаті Каліфорнія перероблення води стала нагальною проблемою після кількох років посухи. Так компанія Epic Cleantec показала, як можна боротися з посухою, переробляючи воду на питну продукцію. У співпраці з Броварами Devil’s Canyon Brewing Company біло створене пиво Epic OneWater Brew.
Білл Гейтс придбав 3,8% акцій однієї з найбільших пивоварних компаній світу — нідерландської Heineken Holding.
У селі Гораївка на Хмельниччині (Бакота), у садибі “Дім мандрівника”, зварили перше крафтове пиво “Бакітський гарбузовий ель”.
Пивоварня Hot House Brewing at Barone Gardens першою в Нью-Йорку розпочала вирощувати хміль у власній теплиці, з потенціалом 3-4 врожаї на рік. Завдяки комбінації тепличного та придбаного на ринку хмелю, тут виготовлятимуть оригінальні сорти пива.
Валерія Пепеля
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!