Зразки меду відбирали експерти та журналісти на ринках, ярмарках і в супермаркетах в рамках ініціативи «СТОП Фальсифікат». Про результати лабораторних досліджень написав заступник міністра економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький на своїй сторінці у Фейсбуку.
«Ми розкодували зразки та озвучили результати дослідження. Зокрема, із 29 зразків – 22 не пройшли перевірку, серед яких 5 зразків містять антибіотик, 12 – цукрові сиропи, також більшість зразків не відповідають заявленому сорту меду. Разом з тим, 7 зразків є повністю натуральним медом та відповідають усім критеріям якості!» – повідомив Тарас Висоцький.
Разом тим, він зазначив, що критичних загроз для людей при споживанні меду немає. Однак, деякі зы зразків показали вміст антибіотиків. Тарас Висоцький пообіцяв, що держава візьме це під свій контроль, а також посилить заходи боротьби з фальсифікатом, «щоб добросовісні виробники могли розвиватися, а споживачі отримували безпечну продукцію».
Читайте: СТОП-фальсифікат: перевіряють масло
Наступний продукт, який перевірять в рамках ініціативи «СТОП Фальсифікат» – соєвий соус.
Заступник міністра також повідомив, що у березні планується зареєструвати у Верховній Раді новий законопроєкт, де буде визначено термін «фальсифікат», а також заходи, які може застосовувати контролюючий орган.
Як повідомляв раніше Landlord, мед – третій продукт за кількістю фальсифікацій у світі.
Джерело: сторінка Тараса Висоцького у Фейсбуку.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!