Український стартап Releaf Paper, що виробляє папір з опалого листя, інвестує €500 тис. у проєкт сировинного виробництва в Україні, зазначив співзасновник та CEO Releaf Paper Олександр Соболенко в інтерв’ю Mind.
З другого півріччя наша компанія має намір розпочати реалізацію проєкту з виробництва сировини в Україні, яка перероблятиме зелені відходи для виробництва наповнювача для паперу. Це унікальне ноу-хау є основною ідеєю Releaf Paper, і на цей момент в Україні відсутній аналогічний вид виробництва, — розповів він.
Попри воєнний стан спостерігається значний інтерес іноземних інвесторів до української складової проєкту, тому є всі передумови для реалізації першого етапу виробництва до кінця поточного року. Коли компанія вирішить розширити формат установки до повноцінної целюлозної фабрики, інвестиції зростуть до €5 млн, а потужність переробки зелених відходів збільшиться до 25 тис. т щороку.
Компанія має намір розширити свою присутність на українському ринку. Почне з категорії паковання — картонних коробок, обгорткового паперу та паперових пакетів, будуть також блокноти.
Усі продукти виготовлятимуться з українського листя, зібраного муніципальними службами в містах, яке ми перетворимо на наш матеріал Releaf Paper на місцевих українських підрядних підприємствах, — пояснив Соболенко.
Releaf Paper заявила, що наразі веде перемовини з низкою торговельних майданчиків.
Нагадаємо, український екостартап Releaf Paper, який розробив унікальну технологію виготовлення упаковки з опалого листя, до кінця 2024 року планує запустити завод у Франції потужністю переробки 10 тис. т сировини на рік.
Указ про заборону на пластикову упаковку, яка також виключає використання пластикових стяжок, завдав справжнього удару по сектору овочів та фруктів.
Нова технологія дозволить виробникам, роздрібним торговцям і споживачам у режимі реального часу визначити, чи вміст герметичної харчової упаковки безпечний, не відкриваючи її, що допоможе уникнути дорогих та тривалих лабораторних досліджень.
Інноваційна технологія пакування, яку винайшли в Ізраїлі, не лише допомагає зберігати овочі, але й зменшує кількість харчових відходів.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!