Картопля, незвичного для України кольору, із чорно-фіолетовою м’якоттю, набуває популярності серед фермерів Херсону. Ця картопля має хороші смакові властивості й дає по два врожаї на рік, підкреслюють аграрії.
Новий сорт “Солоха”, що має чорно-фіолетове забарвлення, виведена в Інституті картоплярства.
Сорт чудово приживається в південній Україні, даючи по 40 т з гектара і по 2 врожаї на рік, відзначають херсонські фермери.
Окрім того, картопля має приємні смакові властивості та добре розварюється. Тож має попит серед ресторанів.
Та ще її цінують за антиоксидантний потенціал, який у картоплі з червоною, синьою або фіолетовою м’якоттю в 6-7 разів вищий за традиційну.
Читайте: Як зробити картоплярство високорентабельним бізнесом
За даними дослідників, в цій картоплі міститься в чотири рази більше таких антиоксидантів, як зеаксантин і лютеїн, ніж в бульбах з білою або жовтою серединою.
Цікаво, що плоди чорно-фіолетової картоплі містять багато пігменту антоціану, який допомагає зберегти колір навіть після варіння чи смажіння.
Саме антоціани забезпечують інтенсивне фіолетове забарвлення баклажана, темного винограду, ожини та чорниці. Цей пігмент, як вважається, є сильним антиоксидантом і оздоровлює кровоносну систему.
Страви з кольорового картоплі готують так само, як і з картоплі зі звичним забарвленням.
Найбільш популярні сорти серед херсонських фермерів: Congo, Blaue Hindelbank, All Blue, Red Pearl, Purple Peruvian, Alaska Sweetheart, Cranberry Red.
Landlord раніше повідомляв, що перуанський фермер дивує світ, вирощуючи фіолетовий часник на висоті 4 тис. метрів над рівнем моря.
За публікацією Херсон.net.ua.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!