Про це повідомляє на своїй сторінці у Твіттер відома американська оглядачка агроринку Карен Браун.
Згідно із запланованими аграрними реформами уряд Китаю стимулюватиме збільшення виробництва сої в країні. Передбачається нарощення виробництва на 70% – від близько 16 до близько 27 млн т бобів.
#China plans to expand agriculture reforms to boost the rural economy, including the planting of more #soybeans. Soy production would have to rise nearly 70% in order to generate just 10% more of China’s demand needs. Here’s what that would look like: pic.twitter.com/SUmFvIQlQP
— Karen Braun (@kannbwx) 19 лютого 2019 р.
Читайте: 10 пріоритетів в агросекторі – як Китай планує зміцнити економіку
Однак таке потужне зростання генеруватиме лише 10% потреб країни – робить висновок Карен Браун.
Як повідомляв Landlord, в українських фермерів у 2019 році з’явилася можливість суттєво наростити поставки сої до Китаю. Це пов’язано, насамперед, зі збільшенням споживання цієї культури.
«Українські виробники сої – єдині, хто протягом останніх 5 років, щороку збільшують свою присутність на китайському ринку. Через погіршення стосунків між Китаєм та Сполученими Штатами Україна отримала можливість наростити власний експорт», – вважає Дар’я Гриценко, експерт аграрних ринків асоціації Український клуб аграрного бізнесу.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!