Новини / Тваринництво     20 липня 2020 10:45

Сінгапур дозволив експорт української свинини

Компетентний орган Республіки Сінгапур акредитував п’ять українських виробників свинини і м’яса птиці для експорту продукції - Держпродспоживслужба

Компетентний орган Республіки Сінгапур вперше за довгий час акредитував українських виробників свинини і м’яса птиці для експорту продукції. Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Експорт було обмежено внаслідок спалаху АЧС, який спостерігався як в Україні, так і в багатьох інших країнах світу.

Наразі, згідно з інформацією Singapore Food Agency (орган, який видає дозволи на експорт), акредитацію отримали п’ять українських виробників:

  • Філіал «Переробний комплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика»
  • ТОВ «Птахокомплекс «Дніпровський»
  • ТОВ «Птахофабрика «Снятинська Нова» (дозволи на експорт двох видів продукції)
  • Миронівський м’ясопереробний завод «Легко»
  • ПРАТ «Миронівська птахофабрика»

Читайте: Чи бути СВИНОапокаліпсису–2 

Крім того, акредитацію на експорт до Сінгапуру яєць і продуктів їх переробки мають ще два українських виробника:

  • ТОВ «Імперово фукс»
  • ТОВ «Овостар»

Як підкреслили у Держпродспоживслужбі, це перший крок для відкриття світового ринку для української свинини. Результату вдалося досягти завдяки співпраці з Посольством України в Республіці Сінгапур та Міністерством закордонних справ України. Суб’єкти господарювання, які мають намір експортувати перероблені продукти зі свинини, а також м’яса птиці до Сінгапуру, можуть ознайомитися з вимогами та процедурами, які необхідно для цього здійснити, на сайті служби.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, як ліквідація держмонополії на виробництво спирту вплине на свинарську галузь України.

Фото: Reuters

Новини за темою:  Україна повертає європейський ринок: експорт кавунів у 2024 році зріс у 39 разів
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також