Європейський ринок рослинних замінників м’яса і молочних продуктів до 2025 року виросте до EUR7,5 млрд. Про це повідомляє британський UK Investor Magazine.
Незважаючи на небажання багатьох людей відмовлятися від своїх традиційних уподобань, продажі рослинних замінників м’яса і молочних продуктів в ЄС протягом останніх десяти років ростуть приблизно на 10% щорічно.
За словами старшого економіста ING по продовольству і сільському господарству Тійса Гейджера, ці зміни обумовлені виходом на ринок більш смачних і більш економічних альтернатив на рослинній основі, а також зростанням споживчих тенденцій, пов’язаних зі здоров’ям і благополуччям тварин.
Але, незважаючи на ці фактори, замінники на рослинній основі, як і раніше, займають невелику частку традиційних ринків: подібні продукти складають всього 0,7% від обсягу ринку м’яса і 2,5% – на ринку молочних продуктів.
Читайте: Врожай кукурудзи і соняшника буде значно менший за очікуваний
Аналітики зазначають, що попит на рослинні м’ясо-молочні продукти сильно різниться за регіональними уподобаннями. Великобританія є найбільш розвиненим ринком продуктів на рослинній основі в Європі з обсягом продажів майже в EUR1 млрд на рік. Порівняний обсяг ринку рослинного молока і м’яса має Франція і Німеччина. При цьому споживання такої продукції у розрахунку на душу населення вище за все в Скандинавських країнах і країнах Бенілюксу.
За оцінками ING, європейський ринок замінників м’яса і молочних продуктів до 2025 року зможе зберегти свій річний темп зростання в 10%. При такому сценарії роздрібні продажі замінників м’яса можуть вирости до EUR2,5 млрд, в той час як продажі альтернативних молочних продуктів виростуть до EUR5 млрд. Іншими словами, частка ринку замінників м’яса збільшиться майже вдвічі – до 1,3%, а частка молочних замінників виросте до 4,1%.
Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що у США розробляють технологію виробництва авіаційного палива зі стебел кукурудзи.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!