Помаранчева кукурудза як потужний антиоксидант – виведено новий сорт

Про це повідомляє agroxxi.ru.
Творцями нового сорту стали учасники стартапу NutraMaize LLC у співпраці з Університетом Пердью. Розробник – американський учений Торберт Рошефорд – використовував традиційні методи селекції, а не генетичну модифікацію.
Читайте: Експорт зерна, дрони та агротехніка: як Корея планує співпрацювати з Україною
Результатом селекції став більш поживний і корисний сорт, зерна якого мають горіховий, маслянистий смак. Наразі NutraMaize продає цю кукурудзу під торговою маркою «Помаранчева кукурудза професора Торберта».
Помаранчевий колір кукурудзи походить від природних рослинних пігментів – каротиноїдів, із того ж сімейства сполук, які надають яскравого забарвлення моркві. Каротиноїди є й у звичайних сортах кукурудзи, але в низьких концентраціях – тому звичайна кукурудза має блідо-жовтий колір.
Як відомо, організм людини перетворює певні каротиноїди провітаміну А, такі як бета-каротин, на вітамін А, який сприяє поліпшенню зору та підвищенню імунітету.
За словами розробників, новий сорт дає можливість значно збільшити кількість корисних антиоксидантів, які споживають американці, не змінюючи звичок харчування споживачів.
Landlord раніше повідомляв про те, що автомобільний гігант Toyota працює на виведення сортів суниці.