Про це повідомляє AgroPortal.
Поголів’я великої рогатої худоби (ВРХ) знизиться на 6% або до 3,1 млн голів, свиней — на 4%, тобто до 5,8 млн. Прогноз на рік 2020 стосовно м’яса в Україні оприлюднив на конференції «М’ясний бізнес 2019» поділився аналітик агропродовольчих ринків ФАО Андрій Панкратов.
За словами експерта, можливо, за рахунок вирізання ВРХ та свиней обсяги м’яса трамаються на рівні нинішнього року. Та подальші перспективи країни стосовно виробництва м’яса залишаються невизначеними. Навіть попри земельну реформу, додав експерт.
Андрій Панкратов зауважив: відбувається зростання продуктивності у вирощуванні та м’ясній переробці. Так, зростає середня вага тварин, яких здають на забій. Водночас скорочується вік корів та свиней.
Читайте: Мармурова яловичина із елітних порід бичків: унікальна ферма на Київщині
Якщо у 2013 р. свиней здавали на забій у віці 330 днів, то зараз цей період скоротився на 18% і складає 272 дні. Подібна практика спостерігатиметься й в подальші роки, переконаний експерт.
У той же час відбувається зростання м’яса птиці на ринку.
За результатами 2019 року обсяги виробництва свинини становитимуть 618 тис. т, яловичини – 287 тис. т, курятини – 1,38 млн т, інших видів м’яса – 251 тис. т.
Landlord раніше повідомляв, що арабські країни цікавить дешева українська яловичина.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!