Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
Свої пропозиції експерти та керівники профільних асоціацій озвучили під час координаційної зустріч з обговорення ключових пропозицій при формуванні другої редакції стандарту на пшеницю. Зокрема, бізнес висловив бажання гармонізувати вітчизняні стандарти з європейськими, але в такий спосіб, аби це не завдало збитків чи додаткових витрат аграріям.
Стандарт оновлюють через його застарілість та невідповідність сучасним нормам.
Читайте: Єгипет змінив процедуру оплати імпортної пшениці. Чи вигідно це аграріям?
Перша редакція оновленого документу вийшла у вересні 2018-го. Її опублікували на сайті Мінагрополітики для обговорення. Після збору пропозицій розробили другу, яку власне й хочуть взяти за основу.
У новому стандарті на пшеницю пропонують:
- зменшити кількість класів непродовольчої пшениці (автори стандарту вважають, що це полегшить і спростить збір та заготівлю зерна);
- надавати увагу показникам, пов’язаним з хлібопекарськими властивостями зерна – вмістом білка та клейковини;
- ввести показник вмісту зерен, пошкоджених клопом-черепашкою (подібний пункт уперше внесуть до стандарту);
- як рекомендацію виробникам – вказувати значення сили борошна.
Як раніше повідомляв Landlord, з початку року земля перейшла у власність територіальних громад. Ключові зміни, які дозволять громадам ефективніше використовувати земельні ресурси, внесено в Земельний кодекс, в Закони України «Про землеустрій», «Про оцінку землі», «Про Державний земельний кадастр». Серед головних змін – оренда польових доріг, лісосмуг, інвентаризація масиву земель, обмін, обмежений емфітевзис та суперфіцій
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!