НовиниТехнології

Науковці розробляють методи створення родючого ґрунту на Місяці

Дослідники заявили, що вони знайшли спосіб перетворити негостинний місячний ґрунт на родючий, ввівши бактерії, які підвищують доступність фосфору, важливої поживної речовини для рослин, інформує пресслужба Мінагрополітики в огляді іноземних ЗМІ.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Дослідники провели експерименти з вирощування родича тютюну, використовуючи імітацію місячного ґрунту, правильніше названого місячним реголітом, у лабораторії в Китаї. Вони виявили, що на такому ґрунті, обробленому трьома видами бактерій, виростає рослина з довгими стеблами та корінням, а також важчим та ширшим скупченнями листя порівняно з тим самим ґрунтом без мікробів.

Важливість цих знахідок полягає в тому, що ми зможемо використовувати ці мікроби, щоб перетворити місячний реголіт на біологічно чистий субстрат для вирощування рослин у майбутніх місячних оранжереях, — зазначив дослідник Ітун Ся з Китайського сільськогосподарського університету в Пекіні.

Нагадаємо, п’ять гігантів ринку фастфуду – McDonald’s, KFC, Burger King, Subway і Domino’s Pizza – спрямовують все більше зусиль на розширення асортименту рослинних продуктів.

Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.

З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення становитиме лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса.

Чеський харчовий технологічний стартап Mewery представив гамбургер із суміші культивованої свинини та клітин мікроводоростей. Інновація знаменує собою нову віху в секторі культивованого м’яса, оскільки це означає появу більш етичних та екологічно чистих м’ясних продуктів за нижчою собівартістю, ніж інші продукти з культивованого м’яса.

Дослідники зі Швеції замінили хлор у водопровідній воді на нешкідливі для людей хижі бактерії. Виявилося, що вони можуть стати чудовою альтернативою хлору

Анна Лиса

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку