Новини    13 вересня 2023 09:19

На український ринок вперше випустили мікрофільтроване молоко

Мікрофільтрація — це інноваційний ефективний метод очистки молока, який застосовують у світі

Один з найбільших виробників молочної продукції компанія “Люстдорф” першою в Україні створила мікрофільтроване пастеризоване молоко, передає newfood. Мікрофільтрація — це інноваційний ефективний метод очистки молока, який застосовують у світі.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Сире молоко, яке ми ретельно підбираємо у фермерських господарств, очищується за допомогою сучасних керамічних мембран, які фізично затримують 99,9% бактерій та їх спор. Таке очищення дозволяє лагідно пастеризувати молоко за нижчої температури: 72°С-75°С, і в результаті зберегти його чистий смак, без присмаків і запахів, – ділиться технолог Любов Поліщук.

Зауважується, що смак молока, що потрапляє у склянку, залежить саме від сировини та технології обробки. А мікрофільтрація – це якраз сучасний та ефективний метод очищення сирого молока. Це особливо важливо для українського споживача в умовах воєнного часу.

Впровадження такої технології — дороговартісне. Її використовують у своєму виробництві провідні підприємства Італії, Канади, Польщі.

У компанії запустити виробництво мікрофільстрованого молока мали ще на початку 2022 року, але довелося дещо зачекати.

Нагадаємо, у січні-липні 2023 року в Україні було вироблено 4,3425 мільйона тонн молока-сировини, що на 5,4% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Проєкт “Сімейні молочні ферми” успішно залучив майже 22 млн грн від 199 інвесторів, які скористалися інвестиційною позикою.

ТОВ “Українська молочна компанія” (Київська область) у травні відкрила відгодівельник на 1 тис. голів великої рогатої худоби. 400 голів утримують у приміщеннях і 600 — на відкритих майданчиках.

У селі Мала Каратуль, що на Київщині, працює молочно-товарна ферма “Євросем”. Вона унікальна — тут майже п’ять місяців корів доять роботами. В дію запустили два приміщення з роботизованими зонами доїння, на черзі — ще одне.

Фермерське господарство “Промінь”, яке розташоване у Миколаївській області, за 60 км від лінії фронту, збудує ферму на 3 тисячі телят.

49-річний житель Чорткова Олег Сович відкрив першу буйволину ферму на Тернопільщині.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...