Компанія “Овостар Юніон”, виробник яєчних продуктів, першою в Україні представила продукцію у категорії Ready-to-Cook – яйце варене очищене.
Про це повідомили у компанії.
Така пропозиція широко потрібна на світових ринках. У компанії вважають, що готове до подальшого застосування яйце в компактній упаковці стане в пригоді сектору HoReCa, комбінатам комунального харчування, кейтеринговим компаніям та виробникам їжі пропозиції Ready-to-Eat.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Перша пропозиція – варене яйце очищене в розсолі – упаковане у відра місткістю 3,3 л.
Яйце надходить за прямими конвеєрними лініями з птахофабрики “Ясенсвіт”, сканується на якість, цілісність шкаралупи, сортується за розміром, відварюється за температури 96°С, охолоджується й очищається за допомогою сучасного технологічного обладнання.
Продукція відповідає високим стандартам якості та безпеки, прийнятим у компанії.
Завдяки природності технологічного процесу і якості вхідної сировини варені очищені яйця під ТМ Ovostar мають рівномірну структуру готового жовтка, без пошкоджень білкової оболонки, ідентичні смаку яйця, звареного в домашніх умовах.
Готове яйце може застосовуватися для приготування салатів, бутербродів, як декор для банкетного столу, зручне в приготуванні.
Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства України уклало Меморандум із Асоціацією “Союз птахівників України”. Документ спрямований на те, щоб стабілізувати ціни на курячі яйця та не допустити перевищення оптово-відпускних цін реалізації від рівня, за якими яйця постачаються до торговельних мереж.
Антимонопольний комітет України розпочав дослідження причин збільшення цін на курячі яйця у вересні – жовтні 2022 року. Як зауважують в Комітеті, навіть з огляду на всі тяжкі економічні наслідки війни, стрімке підвищення цін на курячі яйця (приріст вартості яєць у вересні 2022 року, порівняно з червнем 2022 року, становив близько 54%) може не мати об’єктивних причин.
У Міністерстві агрополітики прогнозують стабілізацію цін на яйця в листопаді. У відомстві пояснили, що зростання цін вплинуло кілька факторів, зокрема сезонність та бойові дії, через які частина підприємств припинила або значно скоротила свою діяльність.
Водночас експерти продовольчого ринку прогнозують, що вартість яєць перестане рости у січні 2023 року, але до цього часу ціни на популярний продукт підскочать мало не до 70 гривень за десяток.
Валерія Пепеля
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!