Про це повідомляє ресурс pro-of.com.ua.
Плантацію фісташки підприємець заклав сіянцями, привезеними з Узбекистану, де він вивчав досвід вирощування та особливості цієї культури.
Читайте: Мигдалевий дощ: безпілотна техніка струшує урожай на плантації мигдалю в Каліфорнії
За словами фермера, сіянці, які були висаджені в полі, «перебувають на повному самозабезпеченні»: без поливу, без добрив і без хімпрепаратів.
«Таким чином, я стимулюю розвиток кореневої системи, – розповідає господар. – Фісташка славиться потужною стрижневою кореневою системою, яка може йти до 15 метрів у глибину і самостійно добувати собі воду. Звичайно, в найближчому майбутньому я планую провести зрошення на поле, тоді будемо поливати».
Наступного року Андрій Петков планує прищеплювати сортові форми рослини: для жіночих – Керман, для чоловічих – Петер.
Після щеплення необхідно буде видаляти поросль, яка утворюється біля кореня, і формувати крону. Крона формується у вигляді чаші, на зразок персика. Необхідно буде звільняти середину дерева від гілок і витягувати краї.
«На цей момент я замульчував пристовбурні кола соломою в радіусі 60–70 см, щоб зберегти вологу і не дати бур’янам заглушити ніжну маленьку рослину. Через рік буду підживлювати дерева органічними добривами», – ділиться фермер.
А ще в міжряддях, ширина яких 6 м, фермер планує посадити мигдаль, який теж щепитиме. Мигдаль починає давати плоди на 3–4-й рік, тож аграрій зможе заробляти гроші з саду, поки фісташка ще не плодоносить. На 15-й рік мигдаль викорчовують.
Landlord раніше повідомляв про те, що італійці допомогли посадити в Україні перший промисловий сад мигдалю.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!