Про це повідомляє прес-служба Асоціації виробників молока.
Мікотоксини – отруйні сполуки, які виробляють різні види грибів. Здатні вражати пліснявою сільськогосподарські культури. Зокрема, можуть бути навіть у силосі, сінажі, сіні та соломі. Також можуть опосередковано потрапляти в організм – через м’ясо, молоко чи яйця.
Їх не можна вивести чи знешкодити одним методом чи засобом захисту рослин.
Читайте: В Асоціації Виробників Молока розповіли, як боротись з токсичним маститом
Тому сьогодні в усьому світі компанії розробляють комплексні методи аналізу мікотоксинів, стверджує Павло Поступаленко, технічний фахівець українського підприємства, в якому розробили технологію для виявлення понад 400 видів речовин «Спектрум 380».
Також можна знизити ризик появи мікотоксинів, скоротивши кількість пестицидів, які ймовірно можуть призводити до їхнього поширення.
Як раніше повідомляв Landlord, польська компанія з виробництва сільськогосподарської техніки презентувала новітню розробку – агрегат Bio Killer для боротьби з небезпечними шкідниками на полях. Машина не використовує пестицидів чи інших хімічних засобів. Завдяки спеціальним трубкам здуває комах з поверхні рослин.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!