Новини / Фінанси     22 лютого 2019 14:28

Кримськотатарські чебуреки та ковбаси: чим дивувала Україна на турецькій виставці харчової промисловості

Україна презентувала власний стенд на популярній виставці харчової промисловості «Турецький сніданок». Він був єдиним з-поміж іноземних стендів. Решта – лише представники турецького бізнесу. Однак, український стенд став популярним як серед відвідувачів, так і серед виробників.

Про це повідомляє «Укрінформ».

У церемонії відкриття виставки взяв участь Андрій Сибіга, посол України в Туреччині. Він наголосив, що українська продукція в Туреччині користується популярністю, а ця виставка – шанс українським виробникам заявити про свої товари.

«Україна – єдина з іноземних країн, запрошена на захід як почесний гість. Ну і як завжди – справжній аншлаг охочих скуштувати українську та кримськотатарську кухню», – написав Сибіга на своїй сторінці у Twitter.

ЧитайтеЯк Авангард представляє Україну на міжнародній виставці GulFood 2019

Посол України наголосив: турецький ринок – перспективний для України з точки зору поставок, логістики та споживання. Бізнес у Туреччині зацікавлений у пошуку українських партнерів. Також на цьому ринку суттєвий успіх демонструють і вітчизняні підприємці.

За словами Андрія Сибіги, наразі українська сільськогосподарська продукція становить левову частку вітчизняного експорту до Туреччини. Водночас, експортують здебільшого сировину. Однак, є потенціал і до поставок уже готової продукції.

Як раніше повідомляв Landlord, у Німеччині з 13 лютого по 17 лютого проходила найбільша світова виставка органічних продуктів «Biofach 2019». Україну представляли 50 компаній. За кількістю учасників делегації – це третє місце в світі після Китаю та Польщі. Делегацію очолювала в.о. міністра агрополітики України Ольга Трофімцева. Українські виробники презентували унікальні ІТ-розробки, біопрепарати та органічну харчову продукцію.

Новини за темою:  VITAGRO запускає мультикультурну переробку: соняшник, ріпак і соя на одному заводі
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також