Про елітний український сир та перечинських сироварів розповідає SEEDS, а фото смаколиків сировари викладають на своїй сторінці «Перечинська мануфактура».
Підприємство працює третій рік, але воно вже відоме споживачам за межами регіону. Продукція «Перечинської мануфактури» – різнокольоровий сир на будь-який смак: з часником; обкатаний у чорний перець або червону паприку; із лавандою, і навіть з чорною ікрою.
До речі, для виробництва чорного сиру, яким тут пишаються, сировари хочуть використати замість чорнила каракатиці рідну українську бузину.
Читайте: Екологічні та натуральні продукти: кейс еко-ферми з Чернігівщини
Для виготовлення сиру використовують фермерське молоко. Є сири, витримані рік – і сировар Олексій Синельников каже, що хоче довести термін до півтора року.
На сироварню радо запрошують туристів, щоб показати весь процес виготовлення сиру і, звісно ж – на дегустацію.
Як раніше повідомляв Landlord, на Тернопольщині економіст став сироваром і розводить кіз.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!