Про фінський досвід картоплярства пише Ukr.Media. Усе дуже просто: беруть звичайний поліпропіленовий мішок, на дно якого насипають суміш золи, перегною, добрив та родючого ґрунту. Цю суміш слід перешарувати чистою землею – по 10-15 см. У мішок на чисту землю (у різні боки) кладуть три картоплини. «Город у мішку» розташовують у світлому місці та регулярно поливають, щоб не пересихав.
Коли картопля підростає, її «підгортають» тут же в мішку: розкочують його і підсипають родючу землю. Молоду картоплю можна акуратно вибирати за потреби, підрізаючи мішок знизу, кущі при цьому продовжать рости. У Фінляндії навіть продаються спеціальні мішки з віконцями знизу, щоб було зручно вибирати молоду картоплю.
Читайте: Українські картоплярі згортають бізнес: 3 основні тенденції на ринку картоплі
Такий спосіб не лише економить площу на городі, а й дозволяє вирощувати хороший врожай незалежно від погоди, що дуже актуально цьогоріч для українців, яких лякають захмарними цінами на картоплю. До того ж, у поліпропіленовому мішку не заводяться шкідники.
Як повідомляв раніше Landlord, в Україні почали діяти нові вимоги до органічної продукції.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!