Ізраїльський стартап ANINA Culinary Art, Ltd. виробляє капсули швидкого приготування з “потворних” фруктів та овочів, такі як помідори, картопля та цукіні, а також зернових та бобових.
Про це повідомило видання VegNews.
Капсули, що містять зернові та бобові вкриті шаром тонко нарізаних овочів. Для приготування таких капсул потрібна лише чашка води та 8 хвилин у мікрохвильовій печі або на плиті.
За словами Аната Натана, співзасновника і генерального директора стартапу, підприємство відреагувало на зростаючий попит на використання непотрібних овочів і перетворює їх на щось художнє, що приваблює око.
ANINA справляє реальний вплив на харчову промисловість, зменшуючи кількість харчових відходів і перетворюючи їх на інноваційні продукти рослинного походження із захоплюючим виглядом і відчуттям, — сказав Натан. – Результат — збалансована, смачна їжа з усіма поживними речовинами, які вам потрібні.
Запатентована технологія полягає як у процесі ламінування, так і в композиції страви. Овочі, які ANINA використовує для створення верхнього шару капсул, були вибракувані через розмір, форму або плями, що не мають нічого спільного з якістю продукції, а радше з естетикою.
Нагадаємо, вчені з Університету штату Айова в лабораторних умовах у марсіанському ґрунті виростили ріпу, редис та салат.
Раніше рослини, відправлені на Місяць, китайським космічним апаратом Chang’e-4, дали перші паростки. Це перший випадок проростання насіння в умовах низької гравітації і сильної радіації.
Валерія Пепеля
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!