Новини

Їстивні капсули з непотрібних овочів виробляють в Ізраїлі

Ізраїльський стартап ANINA Culinary Art, Ltd. виробляє капсули швидкого приготування з “потворних” фруктів та овочів, такі як помідори, картопля та цукіні, а також зернових та бобових.

Про це повідомило видання VegNews.

Капсули, що містять зернові та бобові вкриті шаром тонко нарізаних овочів. Для приготування таких капсул потрібна лише чашка води та 8 хвилин у мікрохвильовій печі або на плиті.

За словами Аната Натана, співзасновника і генерального директора стартапу, підприємство відреагувало на зростаючий попит на використання непотрібних овочів і перетворює їх на щось художнє, що приваблює око.

ANINA справляє реальний вплив на харчову промисловість, зменшуючи кількість харчових відходів і перетворюючи їх на інноваційні продукти рослинного походження із захоплюючим виглядом і відчуттям, — сказав Натан. – Результат — збалансована, смачна їжа з усіма поживними речовинами, які вам потрібні.

Запатентована технологія полягає як у процесі ламінування, так і в композиції страви. Овочі, які ANINA використовує для створення верхнього шару капсул, були вибракувані через розмір, форму або плями, що не мають нічого спільного з якістю продукції, а радше з естетикою.

Нагадаємо, вчені з Університету штату Айова в лабораторних умовах у марсіанському ґрунті виростили ріпу, редис та салат.

Раніше рослини, відправлені на Місяць, китайським космічним апаратом Chang’e-4, дали перші паростки. Це перший випадок проростання насіння в умовах низької гравітації і сильної радіації.

Валерія Пепеля

Валерія Ясницька

Журналіст-аналітик, редактор. Пише інтерв'ю та статті про агробізнес. Має дві вищі освіти - економічну та технічну. У друкованих та онлайн-ЗМІ працює від 2006 року. Улюблена тематика - економічне та соціально-політичне життя України.

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку