
Про це повідомляє Аналітичне Агентство Agriculture.
У цьому сезоні в Індії прогнозують зниження обсягів виробництва кукурудзи на 21,5% порівняно з минулорічним «зимовим» (або другим) врожаєм – з 20,4 до 16 млн т. Тому передбачають, що у 2019 р. Індія може імпортувати цієї продукції не менше 1,5 млн т, оскільки лише виробникам м’яса птиці потрібен додатковий 1 млн т кукурудзи, щоб утримати свої показники на торішньому рівні.
Читайте: Трагедія індійських фермерів: затяжний дощ майже повністю знищив урожай картоплі
Індія надає перевагу звичайній кукурудзі, а не генетично модифікованій, тож США та Бразилію як постачальників не розглядають.
Ціни на кукурудзу на внутрішньому ринку Індії у березні 2019 р. зросли на 70% порівняно з аналогічним періодом 2018-го: у ключових регіонах – до $290–292 за тонну.
Landlord раніше повідомляв про те, що Індія планує наростити імпорт бобових культур із Запорізької області. Пояснює зростання закупівель сої, гороху та нуту збільшенням кількості населення-вегетаріанців.