Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва.
Взявши участь у 46-му міжнародному конгресі і виставці бджільництва Apimondia 2019 в Канаді, українські бджолярі мали змогу відвідати ферму Intermiel і побачити на власні очі, як працюють канадські пасічники.
Читайте: Сад із власною метеостанцією: інновації господарства Україна
На Intermiel налагоджено замкнутий цикл із переробки меду. У роздріб продають меншу частину продукції – близько 100 т меду, фасованого в різні упаковки. Решту – 400–500 т – переробляють, виробляють медові вина та спирт. На пасіці працюють 40 робітників із Мексики, цех із переробки обслуговують 35 працівників.
На фермі впроваджено сучасний підхід до зберігання медових стільників: у холодильнику при температурі –15°С. Зимують бджоли в спеціальному зимівнику, в якому підтримується температура +4°С.
Засновник пасіки Intermiel – емігрант із Франції, колишній учитель біології, бджільництвом займається майже 30 років.
Landlord раніше повідомляв про те, що український мед отримав срібло на виставці Apimondia 2019 у Канаді.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!