
У штаті Массачусетс зберігають харчові відходи аби переробити їх в енергію, повідомляє 10boston.
Відповідно до федеральних даних, приблизно 40% продовольчої продукції американці викидають на смітник. Гнила їжа виділяє метан та парниковий газ, які сприяють глобальному потеплінню.
Читайте: По 500-700 грн за кілограм: у Житомирі з’явиться акваферма австралійських раків
У штаті Массачусетс харчові відходи зберігають – для деяких фермерів вони стали цінним товаром. Власники ферм по всьому штату перероблюють газ метану, що виділяють відходи, на електроенергію.
На молочній фермі Jordan у Ратленді апарат метанового бродіння, що підживлюється харчовими відходами та гноєм корів, виробляє достатню кількість електроенергії, щоб заощадити десятки тисяч доларів щороку.
Як це працює
Робітники збирають їжу, яку люди викидають – від шкуринки огірків та вівсяного печива до шматочків дині – та відокремлюють їх від сміття. Харчові відходи направляють на ферми, де в спеціальних установках перероблюють на енергію.
Відходи подрібнюють та заповнюють контейнери, що функціонують як електростанції. Всередині їжа змішується з іншим інгредієнтом – коров’ячим гноєм. Мікроорганізми в гної споживають їжу, а газ метану, який утворюється в результаті, передається в генератор для виробництва електроенергії.
Vanguard Renewables – компанія, яка розробляє та керує проектами переробки відходів на енергію з використанням гною. В одній із місцевостей, з якою співпрацює компанія, у Спенсері такий генератор забезпечує електроенергією 2000 будинків та ферму.
“Метан страшний для навколишнього середовища, але чудовий як джерело енергії для двигуна”, – зазначає Джон Ганзельман, генеральний директор Vanguard Renewables.
Як повідомляв LANDLORD, у селі Сираї, що на Чернігівщині, виробляють сири, масло, йогурти та іншу натуральну молочну продукцію без хімії.