Новини / Кейси     23 лютого 2020 16:08

Як харчові відходи перетворити в енергію: кейс зі штату Массачусетс

Відходи закидають у спеціальний генератор, де вони перемішуються з гноєм. Мікроорганізми гною споживають їжу, а газ метану, який утворюється в результаті, переробляється на електроенергію. 

У штаті Массачусетс зберігають харчові відходи аби переробити їх в енергію, повідомляє 10boston.

Відповідно до федеральних даних, приблизно 40% продовольчої продукції американці викидають на смітник. Гнила їжа виділяє метан та парниковий газ, які сприяють глобальному потеплінню.

Читайте: По 500-700 грн за кілограм: у Житомирі з’явиться акваферма австралійських раків

У штаті Массачусетс харчові відходи зберігають – для деяких фермерів вони стали цінним товаром. Власники ферм по всьому штату перероблюють газ метану, що виділяють відходи, на електроенергію.

На молочній фермі Jordan у Ратленді апарат метанового бродіння, що підживлюється харчовими відходами та гноєм корів, виробляє достатню кількість електроенергії, щоб заощадити десятки тисяч доларів щороку.

Як це працює

Робітники збирають їжу, яку люди викидають – від шкуринки огірків та вівсяного печива до шматочків дині – та відокремлюють їх від сміття. Харчові відходи направляють на ферми, де в спеціальних установках перероблюють на енергію.

Відходи подрібнюють та заповнюють контейнери, що функціонують як електростанції. Всередині їжа змішується з іншим інгредієнтом – коров’ячим гноєм. Мікроорганізми в гної споживають їжу, а газ метану, який утворюється в результаті, передається в генератор для виробництва електроенергії.

Vanguard Renewables – компанія, яка розробляє та керує проектами переробки відходів на енергію з використанням гною. В одній із місцевостей, з якою співпрацює компанія, у Спенсері такий генератор забезпечує електроенергією 2000 будинків та ферму.

“Метан страшний для навколишнього середовища, але чудовий як джерело енергії для двигуна”, – зазначає Джон Ганзельман, генеральний директор Vanguard Renewables.

Як повідомляв LANDLORD, у селі Сираї, що на Чернігівщині, виробляють сири, масло, йогурти та іншу натуральну молочну продукцію без хімії.

Читайте також