Про це повідомляє HortiDaily.
Закуповують гарбузи за ціною близько 4–5 юанів ($0,60–1,49) за 0,5 кг. Ціна залежить від якості продукції, регіону виробництва та сорту.
Читайте: Українських фермерів запрошують до Шанхая
Компанія Tian Zhaoliang of Shandong Changle Shiai Agricultural Development Co., Ltd (м. Шаньдун, що на сході Китаю) продає південнокорейські гарбузи Kabocha baby від компанії Shinong, а також вирощує власні врожаї. Компанія прогнозує, що в кінці березня – на початку квітня вони отримають більше 100 тис. гарбузів з насіння японської компанії Sakata.
Після того як ці високоякісні гарбузи дозріють, вони з’являться на всіх великих ринках Китаю.
«Наші плантації гарбуза займають площу понад 667 га, і ми виробляємо широкий спектр сортів гарбузів. З нашого досвіду, наразі у китайського споживача зростає розуміння харчової цінності гарбуза», – зазначають у компанії.

Ось такі страви готують з гарбуза китайці.
Landlord раніше повідомляв про те, що гарбузи елітних сортів без підживлення і хімічної обробки вирощує на Вінниччині фермер-аматор. Високий урожай своєї екопродукції пояснює цілинною землею.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!