Про сімейний бізнес фермерів з села Новотроїцького, що в Бердянському районі на Запоріжжі розповідає видання Бердянськ24.
Марина Мостова та її чоловік почали розводити равликів рік тому, у 2018 році. А зараз вже експортують харчових слимаків з Приазов’я до європейських країн, в основному – до Іспанії та Італії. Подружжя вирощує равликів за класичним французьким методом, а також за грецьким та польським.
Крім експорту, подружжя розвиває екотуризм та гастрономічний туризм і пропонує в себе на фермі скуштувати равликів за унікальною рецептурою та найдорожчу у світі ікру з молюсків.
«Ми виготовляємо равликів по-бургундськи, які подаються з класичним бургундським, а також мексиканським соусом. У нас можна скуштувати найдорожчу ікру в світі, яка по своїм якостям превищує навіть ікру білуги. А також печінкові паштети з печінки равликів», – розповіла засновниця ферми Марина Мостова.
На родинній фермі у Приазов’ї можна подивитися, як виводяться та ростуть равлики: від ікри до зрілого молюска.
Як каже Марина Мостова, «усе доводилось робити методом проб та помилок», оскільки равликовий бізнес новий для України, і, крім того, їхня ферма знаходиться у засушливому регіоні. Тож доводиться винаходити та опановувати власні методи вирощування делікатесних слимаків. Фермери претендують на грантову підтримку свого невеликого бізнесу – для купівлі необхідного обладнання.
Читайте: Равликова ферма на Львівщині: фермер розповів про перспективність бізнесу
Родинна ферма Мостових увійшла до Всеукраїнської асоціації виробників равликів «Eco Snail Group» разом з колегами з Києва, Дніпра та Запорізької області. Фермери хочуть заохотити українців ласувати делікатесами з екзотичних молюсків.
Як повідомляв раніше Landlord, на Черкащині з’явилася ферма великих середземноморських равликів.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!