
Про новий для регіону бізнес повідомляє сайт Черкаської ОДА. За равликів взялося Приватне підприємство «Регіон плюс», яким керує Михайло Морозюк. Ферма розташована в селищі Єрки, і зараз тут розводять поголів’я великого середземноморського равлика. Його м’ясо вважається справжнім делікатесом, тож фермери сподіваються знайти свого споживача для продукції. Зараз це країни ЄС, але й в Україні екзотику вже замовляють для ресторанів.
Видання«Вісті Черкащини» поцікавилося, чим харчуються молюски. Як розповів господар ферми, їдять вони спеціальний комбікорм.
Коли незвична ферма з’явилася в селі, люди спочатку непокоїлися, що нові «сусіди» нападуть на їхні сади та виноград. Проте згодом переконалися що заморських елітних равликів рослинність не цікавить, та й втекти із закритої території вони не можуть.
Читайте: Прибуток на равликах: як знайти нішу маленькому сільгоспкооперативу
Равлики майже не хворіють, догляд за ними мінімальний. Молюск виростає за півроку, додаючи у вазі в 30-40 разів, а взимку спить.
Згодом фермер планує розвести й інший вид равликів – для фармацевтичної промисловості.
Як повідомляв Landlord раніше, Україна наростила експорт равликів у 4,6 разів, і цей нішевий бізнес вважається дуже перспективним.