Новини / Тваринництво     04 лютого 2019 10:55

«Фейкова» молочна продукція: ТОП-3 загрози для чесних виробників

Асоціація виробників молока фіксує збільшення кількості фіктивної продукції, яку недобросовісні продавці видають за молочну. Найбільше підробляють сир та творог. Аби українці не купували низьякісної продукції низка підприємств ініціювала законопроект 3043-1. У документі наголос робиться на маркуванні молоковмісної продукції та фіксуванні товарів, які насправді не є молочними, а лише замінниками.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації виробників молока.

Останній випадок реалізації фіктивного сиру зафіксували на Миколаївщині. Перед тим замінники молочних продуктів збували в низці інших областей. Для добросовісних виробників така продукція: 1) демпінгує ціни; 2) знижує довіру до всіх підприємств; 3) знижує продажі молочної продукції.

Підроблений творог збувають за низькими цінами – біля 40 грн/кг. Однак, у такому «фейковому» сирі молочний білок замінений рослинним. Через це творог не псується дуже тривалий час та навіть має здатність розчинятися в молоці. Відтак виробникам з якісною продукцією складно конкурувати з фіктивною молочкою.

ЧитайтеЗатрати виробників молочки збільшилися на 14%

Крім того, через неможливість відрізнити підроблений продукт від справжнього, кінцевий споживач у результаті втрачає довіру до виробників, які роблять якісний товар.

Також в Україні в останній роки спостерігається тенденція до зменшення купівлі молочки. Сьогодні споживання молочних в Україні не перевищує 50% фізіологічної потреби людини. А поява таких фейків призводить до ще більшої відмови від молочної продукції серед покупців.

Як раніше повідомляв Landlord, у селі Скорики на Тернопільщині на фермерському підприємстві «Україна» встановили рекордні надої молока. За минулий рік одна корова в середньому дала 10 765 кг молока. Для порівняння по Україні ця цифра майже вдвічі нижча – 6 054 кг на рік.

Новини за темою:  Погода 13 травня: де в Україні очікуються дощі та де оголошено пожежну небезпеку
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також