Новини / Тваринництво     25 січня 2019 13:34

Затрати виробників молочки збільшилися на 14%

Затрати виробників молочної продукції зростають настільки швидко, що підприємства не встигають піднімати ціну на власні вироби. Торік витрати на виготовлення молочки збільшилися на 14%.

Про це в ефірі телеканалу «Київ» заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Затрати зростають передусім через енергетичну складову – регулярне підвищення цін на паливо та електроенергію. Крім того, збільшуються витрати на інші частини виробничого процесу. Наприклад, вхідні матеріальні ресурси, необхідні для виробництва, зросли на 16%.

ЧитайтеУкраїна в ТОП-10 найбільших експортерів молочки

Водночас, не зважаючи на те, що виробники не встигають перераховувати вартість продукції, молочні товари не може дозволити собі значна частина українців.

«Громадяни не забезпечують у достатній мірі свою потребу в продуктах харчування, зокрема, молочних продуктах. За останній рік в середньому ціни на продукти зросли на 10%», – наголосила Олена Ковальова.

Так, 2018-го хліб піднявся в ціні на 20%. Також подорожчали всі овочі, м’ясна та рибна продукція.

Як раніше повідомляв Landlord, Марокко, Казахстан та Молдова найбільше імпортували української молочки 2018-го. У Марокко закупили вітчизняних продуктів на $27,1 млн., у Казахстані на $23,6 млн., а в Молдові на $15 млн.

Читайте також