Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва.
Нові сорти – скоростиглі. Урожайність у них дещо менша ніж у традиційних кавунів, проте, будучи нішевими продуктами вони, за словами виробника, забезпечують вищий дохід і користуються значним попитом.
Читайте: Вірусне відео про заражену черешню підірвало експорт ягід зі США до Гонконгу
Зараз у новософіївському господарстві випробовують пізньостиглі сорти, які не втрачають якості при тривалому зберіганні (до місяця). Сорт має добрі перспективи для експорту.
Як розповіла спеціаліст з розвитку плодовочевого ринку UHBDP ЮліяЯрмак, тут вирощують цікавий сорт кавунів – Айс бокс (порційний). Це смачні та солодкі тонкокорі кавуни, масою 4–5 кг, зручні для зберігання в холодильних камерах та для вживання.
Landlord раніше повідомляв про те, що науковці США використовують технологію секвенування геному, щоб розробити нові сорти кавуна, які володітимуть підвищеним захистом від основних хвороб рослини.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!