Новини    25 липня 2020 12:30

COVID-19: ресторатори США вимушені масово припиняти бізнес

Ресторанна індустрія в Сполучених Штатів повністю пригнічена пандемічним кризою і зміною звичок споживачів, до 25% всіх закладів вимушені вийти з бізнесу

Ресторанна індустрія в Сполучених Штатів повністю пригнічена пандемічним кризою. Різні джерела називають різні цифри втрат підприємців, що працюють у громадському харчуванні. Але нещодавно у OpenTable, сервісі онлайн-бронювання місць в ресторанах, заявили, що 25% всіх рестораторів США виходять з бізнесу через зміни в звичках споживачів.

Криза в галузі суспільної охорони здоров’я призвела до скорочення пішохідного трафіку. В результаті, найбільш фінансово нестійкі невеликі закусочні було зачинено. Якщо до осені обсяг пішохідного руху залишиться низьким, з ринку підуть ресторани, які поки що тримаються на плаву, а ринок побачить чергову хвилю закриття закладів протягом зими.

На початку пандемії споживачі залишалися вдома і замовляли їжу за допомогою онлайн-додатків доставки. Зараз відвідувачі вже готові прийти в ресторан і посидіти на відкритому повітрі.

Читайте: Їжте сарану: три нетрадиційних способи перемогти нашестя комах 

Це створює значну проблему для громадського харчування. По-перше, не в кожній закусочній є літній майданчик. По-друге, в справу вступає погодний фактор.

Дейл Тальде, власник ресторану Goosefeather в Таррітауне, штат Нью-Йорк, розповів Bloomberg, що його головною турботою сьогодні є погода, так як близько 90% посадочних місць тепер розташовані на свіжому повітрі. Також ресторатор повідомив, що пандемія призвела до зниження середнього чеку з $100 до $70 за кілька місяців. Раніше його суботня виручка зростала до $20 тис., тепер ця сума скоротилася вдвічі.

А Джон Нейдіч з Le Crocodile в Brooklyn’s Wythe Hotel розповів, що залишив думки про прибутковість, і намагається досягти точки беззбитковості і просто пережити пандемію. Нейдіч також підтвердив, що погода стала серйозною проблемою для його ресторану: «з дощем кількість місць скорочується з 80 до 40. Якщо на вулиці буря з вітром, бізнес зупиняється».

Логічно припустити, що перешкодою для ресторанного бізнесу будуть не тільки літні дощі, а й осінньо-зимове похолодання, адже ресторанам, у яких є місця на вулиці, доведеться обов’язково купувати намети і опалювальні прилади.

Новини за темою:  Мінагрополітики та Світовий банк домовилися про підтримку 200 тисяч фермерів і розвиток зрошення

Bloomberg зазначає, що страховики згодом можуть взяти участь в ситуації і запропонувати ресторанам страховки на випадок збитків, пов’язаних з погодою.

Ще однією проблемою рестораторів є повернення локдаунов. Згідно з новими цифрами Goldman Sachs близько 80% населення США проживають в районах, де скасування карантинів було відкладено.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що фермери на Херсонщині використовують рабську працю.

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...