Ресторанна індустрія в Сполучених Штатів повністю пригнічена пандемічним кризою. Різні джерела називають різні цифри втрат підприємців, що працюють у громадському харчуванні. Але нещодавно у OpenTable, сервісі онлайн-бронювання місць в ресторанах, заявили, що 25% всіх рестораторів США виходять з бізнесу через зміни в звичках споживачів.
Криза в галузі суспільної охорони здоров’я призвела до скорочення пішохідного трафіку. В результаті, найбільш фінансово нестійкі невеликі закусочні було зачинено. Якщо до осені обсяг пішохідного руху залишиться низьким, з ринку підуть ресторани, які поки що тримаються на плаву, а ринок побачить чергову хвилю закриття закладів протягом зими.
На початку пандемії споживачі залишалися вдома і замовляли їжу за допомогою онлайн-додатків доставки. Зараз відвідувачі вже готові прийти в ресторан і посидіти на відкритому повітрі.
Читайте: Їжте сарану: три нетрадиційних способи перемогти нашестя комах
Це створює значну проблему для громадського харчування. По-перше, не в кожній закусочній є літній майданчик. По-друге, в справу вступає погодний фактор.
Дейл Тальде, власник ресторану Goosefeather в Таррітауне, штат Нью-Йорк, розповів Bloomberg, що його головною турботою сьогодні є погода, так як близько 90% посадочних місць тепер розташовані на свіжому повітрі. Також ресторатор повідомив, що пандемія призвела до зниження середнього чеку з $100 до $70 за кілька місяців. Раніше його суботня виручка зростала до $20 тис., тепер ця сума скоротилася вдвічі.
А Джон Нейдіч з Le Crocodile в Brooklyn’s Wythe Hotel розповів, що залишив думки про прибутковість, і намагається досягти точки беззбитковості і просто пережити пандемію. Нейдіч також підтвердив, що погода стала серйозною проблемою для його ресторану: «з дощем кількість місць скорочується з 80 до 40. Якщо на вулиці буря з вітром, бізнес зупиняється».
Логічно припустити, що перешкодою для ресторанного бізнесу будуть не тільки літні дощі, а й осінньо-зимове похолодання, адже ресторанам, у яких є місця на вулиці, доведеться обов’язково купувати намети і опалювальні прилади.
Bloomberg зазначає, що страховики згодом можуть взяти участь в ситуації і запропонувати ресторанам страховки на випадок збитків, пов’язаних з погодою.
Ще однією проблемою рестораторів є повернення локдаунов. Згідно з новими цифрами Goldman Sachs близько 80% населення США проживають в районах, де скасування карантинів було відкладено.
Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що фермери на Херсонщині використовують рабську працю.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!