Лимони і вода з додаванням лимона відомі як засоби для схуднення та підтримання імунітету, і у невеликих кількостях вони й справді можуть вам допомогти. Та це не панацея, тож вживати лимонну воду потрібно відповідально. Про ймовірну шкоду від неї розповіла докторка Сваті Редді, передає korisno.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Може призвести до карієсу та ерозії емалі
Лимони належать до кислих цитрусових, тож якщо ви вживатимете лимонний сік часто і надмірно, ви можете з часом відчути гіперчутливість зубів та появу карієсу через кислоту в лимонах.
Для того, щоб уповільнити процес руйнування зубів, ви можете спробувати пити свої напої через соломинку – так ви уникнете прямого впливу лимона на зуби. Також уникайте чищення зубів відразу ж після вживання лимонного соку та пийте разом з ним більше води.
Може викликати мігрень
Ви могли про це й не здогадуватися, та цитрусові часто викликають головні болі та мігрені. Це може відбуватися через те, що у цих фруктах міститься тирамін – це природний моноамін, що часто викликає біль у голові. Тож якщо після вживання лимонів ви часто відчуваєте головний біль, спробуйте зменшити кількість цих фруктів у своєму раціоні.
Можуть з’явитися проблеми зі шлунком
Часте споживання цитрусових може призвести до кислотного рефлюксу, нудоти, печії та інших кишково-шлункових проблем. Якщо ви відчуваєте будь-які подібні симптоми, проконсультуйтеся з лікарем перед тим, як додавати до повсякденного раціону воду з лимоном.
Може призвести до появи виразок в ротовій порожнині
Якщо ви питимете надмірну кількість води з лимоном або вживатимете цей фрукт у дуже великих кількостях, ви підвищуєте ризик появи у вашій ротовій порожнині невеликих уражень. Вони є незаразними, проте залишаються болючими та неприємними. Тож перед тим, як знову пити лимонний сік, спершу дочекайтеся загоєння усіх виразок у ротовій порожнині.
Лимонна шкірка може містити різноманітні мікроби
Ви про це не здогадувалися, проте шкірка лимона може бути розсадником великої кількості мікроорганізмів, що можуть призвести до різноманітних небезпечних захворювань. Переконайтеся, що ви вичавлюєте сік лимона у напій, а не додаєте його скибки разом зі шкіркою.
Нагадаємо, пестициди широко використовуються в усьому світі для прискорення росту рослин. Попри ефективність, вони містять токсичні хімічні речовини, які можуть серйозно погіршити наші відчуття та нервову систему.
Картопля є важливим інгредієнтом багатьох страв, і є надзвичайно поживною та не надто дорогою, що робить її дуже популярним продуктом. Попри те, що картопля може надати вам потрібні білки та вуглеводи, вона може також бути шкідливою, якщо її готувати певними способами.
Кактуси демонструють потенціал у використанні для приготування пребіотичних, пробіотичних, постбіотичних і парапробіотичних продуктів, інформує newfood. Продукти на основі рослини є перспективною функціональною їжею.
Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.
З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.
Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.
Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!