Про це повідомляє AgroXXI.
У північному Китаї температура швидко падає восени, а ґрунт взимку замерзає, тому вирощування рослин у відкритому ґрунті неможливо протягом 5–6 місяців. Наприклад, у Мохе, найпівнічнішому китайському місті, зимові температури можуть досягати –40°С.
Але сувора погода компенсується тепличним виробництвом. З 2006 до 2016 року площі під тепличними овочами в Китаї зростали в середньому приблизно на 107 тис. га в рік. І сьогодні будівництво нових тепличних комплексів триває.
Читайте: Повінь в Іспанії: весь урожай овочів і фруктів пішов під воду
Наука і технології, такі як автоматичне зрошення і вентиляція, інтелектуальні системи, котрі контролюють світло, тепло, шкідників тощо, також у рази підвищили врожайність у тепличному виробництві. Загальний річний обсяг виробництва тепличних овочів у КНР становить майже 300 млн т на суму понад $100 млрд.
За рахунок селекційних розробок китайські овочеві культури мають високу якість, урожайні та більш стійкі до хвороб. Тим часом фермери всієї країни скорочують використання пестицидів і добрив. Крім того, китайський уряд гарантує, що ділянки сільгосппризначення будуть використовуватися тільки під ці і ніякі інші цілі.
Зміна виробничо-економічної моделі в Китаї називається структурною реформою з боку пропозиції. І, як очевидно, реформа принесла свій позитивний результат, тож у недалекому майбутньому КНР планує перейти до масштабних експортних поставок тепличної продукції.
Landlord раніше повідомляв про те, що в теплицях у Східному Китаї запустили агроробота з підтримкою 5G.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!