Ферму з вирощування креветок відкрили два роки тому у приміщенні старої хутряної фабрики, пише Gazeta.ua.
Мальків закуповують в Малайзії та доставляють авіаперевезенням. Далі їх поміщають у резервуари із морською водою, підігрітою до температури + 29-30 С. Задля безперебійного енергоживлення побудували сонячну електростанцію.
Читайте: Морепродукти з лабораторії: у Сінгапурі вирощують штучні креветки та лобстери
На вирощування креветки для продажу йде близько пів року. Наразі, продукцію переважно постачають до ресторанів у Вінницької області. Обсяги продажу відносно невеликі: 50-100 кілограмів на тиждень, а вартість кілограму креветок – 500 гривень.
На креветочній фермі зазначають, що найвигідніше такий бізнес вести у південних областях: Херсонській, Миколаївській, Одеській, адже там найсприятливіші умови.
Нагадаємо, що креветкова ферма може приносити до 19% чистого прибутку.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!