Новини / Кейси     29 січня 2020 14:53

Морепродукти з лабораторії: у Сінгапурі вирощують штучні креветки та лобстери

Зараз кілограм штучного м’яса коштує $5 тис. Через 3-5 років стартап планує вийти на масовий ринок

Сінгапурський стартап Shiok Meats став першою у світі компанією, що зайнялась вирощуванням в лабораторії м’яса креветок, крабів та лобстерів, повідомляють Podrobnosti.ua.

Компанія планує вийти зі своєю продукцією на масовий ринок. Перші експерименти Shiok Meats зі створення штучних морепродуктів виявилися успішними. Їх отримують з м’яса креветок та розчину з поживними елементами. Штучне м’ясо є екологічно чистим, а його виробництво не шкодить навколишньому середовищу.

Читайте: Креветки зі Жмеринки: незвичайна ферма на сонячній енергії

Наразі вартість кілограма м’яса креветок коштує $5000. Це значно нижче, ніж вартість яловичини, вирощеної в лабораторії. Також компанія збирається зайнятися виробництвом замінників крабів і омарів.

У найближчі роки Shiok Meats працюватиме над своєю розробкою. Планує випустити штучні морепродукти на ринок Азії через 3-5 років.

Нагадаємо, креветкова ферма може приносити до 19% чистого прибутку.

Читайте також