Про незвичайних дегустаторів пише The Epoch Times.
Спочатку турецький пасічник намагався захиститися від ведмедів, які регулярно навідувалися по ласощі до його вуликів по ночах. І звісно ж, трощили їх.
Седеф оточив вулики міцними клітками та залишав «гостям» хліб та яблука. Але вони знову пробиралися до заповітного меду: зробили підкоп під вулики.
«Поїдаючи наш мед, ведмеді стали сильнішими. Нарешті, вони змогли забратися на важкодоступний контейнер, тож з’їли мед і там», – розповів фермер про збитки його пасіці від чотирилапих мародерів.
Згодом пасічник встановив камери, щоб вивчити звички супротивника та знайти спосіб врятувати мед. Незабаром Седеф зрозумів, що ведмеді є одними із провідних експертів з меду та вирішив за допомогою чотирилапих оцінити різні сорти. Накрив стіл, поставивши на нього великі чаші із різними видами меду: каштановим, цінний анзерським, квітковим, а також варенням із соснових шишок, вишневим джемом, а на закуску – яблука.
«Хай там що — коли я дивлюся відзнятий матеріал, я забуваю про ту шкоду, яку вони заподіяли мені, і я люблю їх», – сказав фермер, переглядаючи відео.
Читайте: В Україні працює єдиний у світі музей медоваріння
Джем не зацікавив ведмедів. Але їм сподобався квітковий та найдорожчий й найкорисніщий анзерський мед. Нектар для анзерського меду збирають бджоли із сотень різних квітів, які ростуть на турецькому плато Анзер, причому декілька десятків цих рослин унікальні: зустрічаються лише у даній місцевості.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!