Новини / Аналітика     08 травня 2024 20:36

Зростання світових цін на імбир спричинило небувалий попит на цю культуру

Галузеві експерти вказують на критично низьку врожайність імбиру в Китаї та Індії як на основну причину скорочення запасів імбиру в Азії, що і призвело до різкого зростання цін

Значне зростання світових цін на імбир за минулий місяць спричинило безпрецедентний попит на цю, колись екзотичну, а тепер регіональну їжу. Зокрема у Східній Європі імбир став центральною ознакою культури чаю, що розвивається, і розширив свою присутність у кулінарній та хлібопекарській промисловості, повідомляють експерти EastFruit.

Галузеві експерти вказують на критично низьку врожайність імбиру в Китаї та Індії як на основну причину скорочення запасів імбиру в Азії, що і призвело до різкого зростання цін. Через півроку до нового врожаю імбиру в Китаї ринок різко відреагував.

Для китайських споживачів, які традиційно звикли до імбиру, ескалація цін перетворила його на розкіш, спричинивши зниження його споживання.

У червні-липні ринок може відчути деякий перепочинок, оскільки почнуть циркулювати нові врожаї бразильського та перуанського імбиру. Бразилія розширює площі вирощування, щоб отримати вигоду від високих світових ринкових цін. З усім тим, суттєве зниження цін малоймовірне, доки Китай не почне експорт нових культур, враховуючи менший обсяг експорту Бразилії.

Китай щорічно експортує від 400 до 500 тисяч тонн свіжого імбиру. Таїланд та Індія, які займають друге та третє місце у світовому експорті, торгують майже в п’ять разів менше. Перу, Нігерія, Бразилія та Непал також є значними експортерами.

США, Бангладеш, Пакистан, Нідерланди, ОАЕ та Японія лідирують в імпорті свіжого імбиру, причому Нідерланди здійснюють переважно реекспорт. Німеччина є найбільшим споживачем імбиру в Європі з річним споживанням близько 30 тисяч тонн.

Україна, імпортуючи близько півтори тисячі тонн переважно з Бразилії, Китаю та Перу, посідає 50 місце в світі за імпортом імбиру.

Нагадаємо, хоча більшість овочів є одним із найбільш недорогих джерел їжі на Землі, деякі з них можуть бути надзвичайно дорогими. Ба більше, на думку експертів EastFruit, споживання ексклюзивних і дорогих овочів, що володіють суперфудовими якостями та прекрасним смаком, зростає дуже швидко.

Новини за темою:  Експорт української агропродукції впав на 23%: рослинні олії стали єдиним світлим пунктом

Підприємці, які організовують справу, визнають, що це свого роду експеримент, адже у світі не так багато пивоварень, які працюють із хмелем, вирощеним у теплиці.

Львівська пивоварня “Правда” випустила на ринок пиво з пелюсток троянд, про це інформує пресслужба бренду в Instagram.

У селі Гораївка на Хмельниччині (Бакота), у садибі “Дім мандрівника”, зварили перше крафтове пиво “Бакітський гарбузовий ель”.

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький представив на засіданні парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики доопрацьований проект закону “Про хміль та хмелепродукти” (9234).

Попит на свіжі їстівні квіти зростає в різних країнах світу, зокрема у сегменті HoReCa. Збільшується інтерес до вирощування їстівних квітів у домашніх умовах, передає EastFruit.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також