Зростання споживчого попиту на рослинні замінники м’яса зумовлює безпрецедентне подорожчання на ринку горохового білка: ціни на гороховий протеїн за рік зросли відразу на 120%.
Для порівняння, традиційне м’ясо свиней та ВРХ у США за рік додало в ціні 10%, курятина – 6%. Канада, найбільший у світі виробник горохового протеїну, намагається встигнути за зростанням попиту. Але в умовах посухи обсяг виробництва скоротився на цілих 45%.
Споживачі масово звертаються до флексітаризму, близько 42% з них у всьому світі уже стали “веганами за сумісництвом” – тобто тими, хто вживає лише рослинну їжу певну частину дня.
Компанія Puris, один із виробників горохового протеїну, що є також постачальником для бургерного гіганта Beyond Meat, говорить, що в умовах засухи має свої переваги. Puris займається розробкою інноваційного насіння, що витримує важкі кліматичні умови.
Тайлер Лоренцен, генеральний директор Puris, говорить, що це був “важкий рік” для виробників у США – через COVID-19, історичну посуху та “інші безпрецедентні проблеми клімату”.
“Щоб створити краще насіння для виробництва рослинної їжі, ми використовуємо природні методи селекції. Наше насіння призначене саме для харчування людини, а не тварин”, – говорить він.
Раніше Landlord повідомляв, що ринок рослинного м’яса і молока Європи зросте до EUR7,5 млрд.
Джерело: newfood.media
Владислава Михайленко, Landlord
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!