Про це заявили виробники та переробники цукрових буряків під час Міжнародного конгресу «Sugar World 2019».
2019-го збережуться експортні поставки цукру. Це стане можливим завдяки зростанню перехідних запасів продукції за рахунок накопиченого нереалізованого експортного потенціалу. Також прогнозується розширення ринків збуту на країни Близького Сходу.
Читайте: Надлишок цукру в сезоні 2018/19 буде втричі меншим запланованого – ISO
Крім того, потенціал галузі забезпечує щорічне зростання врожайності. Це пояснюється застосуванням новітніх технологій та раціонального підходу до виробництва.
«Український цукровий комплекс має успішні перспективи розвитку. Україна має родючі ґрунти, сприятливий клімат, достатньо вологи. Це означає, що наявні всі передумови для розвитку», – заявив Стефан Гіліс, головний менеджер з продукції SESVANDERHAVE.
Як раніше повідомляв Landlord, цього року провідні країни-виробники цукру – Індія та Бразилія – заявили про суттєве зменшення виробництва продукції. Причиною називають профіцит цукру на світовому ринку, який призвів про рекордно низьких цін та завдав збитків фермерам по всьому світу, не зважаючи на зростання обсягів продажів практично в усіх країнах. Від «солодкої» кризи потерпають й українські аграрії, яким невигідно вирощувати й переробляти цукрові буряки. Адже через здешевлення цукру витрати на його виробництво перевищують отримані прибутки.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!