КейсиНовини

З економіста в сировари: як фермер на Тернопільщині розводить кіз

Про це розповідає #ШОТАМ.

Тарас Назар має вищу освіту, працював економістом. Але залишив місто й перебрався до села Хомівка, що на Тернопільщині, аби його врятувати.

Коли Тарас сюди приїхав, у селі залишалося до сотні мешканців. Однак, потроху Хомівку вдається відроджувати.

З економіста в сировари: як фермер на Тернопільщині розводить кіз

Адже Тарас Назар закупив кіз, відкрив тут сироварню, набудував для любителів зеленого туризму та дауншифтерів будиночків. Тож місцевий люд отримав роботу, а приїжджі – можливість помилуватися красотами та скуштувати смачного сиру з козячого молока.

Читайте: Кейс фермерів зі Львіщини: козиний сир з лавандою та чилі

Саме сир приваблює туристів. Тарас Назар пояснює: смак продукту різний, бо залежить від трав, які споживали кози.

Важливо, аби в раціоні кіз було присутнє різнотрав’я, говорить фермер. А також додає: при виробленні сиру не застосовує ніякої хімії. Тож продукція натуральна й корисна для здоров’я.

Тарас Назар запрошує до Тернопільщини усіх, хто втомився від суєти міста й хотів би перепочити на природі.

Landlord раніше повідомляв, що зелений туризм і агронауку Україна розвиватиме у партнерстві з Латвією.

 

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку