У сімейному господарстві в Стрийському районі на Львівщині створили бізнес з нуля і зараз тримають 500 корів та тисячу кіз, обробляють близько 1 300 га землі. Виготовляють лише натуральні види сиру: із прованськими травами, трюфелем, перцем чилі, і навіть з лавандою.
Власники ферми діляться своєю мрією та амбітними планами: стати найбільшою у Європі козиною фермою на 8 тис. кіз, завоювати визнання сирів в Україні та світі.
Зараз на міні-заводі Кмітів переробляють щомісяця близько 160 т молока. До бізнесу залучене і молодше, і старше покоління. Ідея заснувати своє господарство належала батьку родини Миколі Кмітю. Син Миколи Назар розповів, що він професійно грав футбол, але лікарі заборонили йому займатися цим на рік через травму. І тоді Назар з дружиною Алісою підтримати батьківську ідею ферми, справи пішли успішно.
Читайте: Пасічники Миколаївщини розробили розумні вулики
Микола Кміть розповів про переваги сімейного бізнесу, особливості якого можуть передаватися з покоління в покоління.
«Базовою цінністю є не сам бізнес як такий, а взаємини в родині», – підкреслює власник господарства.
Він пишається тим, що в них у сімейному бізнесі все ідеально Родина будує відкритий бізнес – можна приїхати та подивитися, як працює ферма, як виготовляється сир.
Як писав раніше Landlord, У Німеччині запровадили премію для фермерів за випас овець і кіз.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!