Новини / Рослинництво     22 січня 2021 13:09

Виробництво цукру у ЄС у поточному сезоні скоротиться до 15,4 млн т

Через зараження вірусом жовтухи цукрових буряків у Франції зменшили виробництво цукру на 25%. Крім того, на ринок тиснуть низькі ціни на продукт

У 2020/2021 маркетинговому році у Європейському Союзі очікується зменшення виробництва цукру, включаючи ізоглюкозу (глюкозно-фруктозний сироп), до показника у 15,4 млн тонн, що майже на 15% нижче, ніж у попередньому маркетинговому році. Такий розрахунок, як повідомляє agrarheute.com, оприлюднили Європейська комісія і виробник цукру – компанія Pfeifer&Langen.

Доктор Герман Йозеф Шмітц, керівник відділу сільського господарства Pfeifer&Langen, очікує, що нестачу цукру до нового сезону вирішать за рахунок імпорту. Він пояснив низький урожай цукрових буряків в Європі кількома причинами.

По-перше, через низькі ціни на цукор фермери скоротили вирощування буряків на 2,3% у 2020 році. А також протягом останнього року було закрито п’ять цукрозаводів. Водночас, у Польщі, де вирощування цукрових буряків підтримується субсидіями, за оцінками Pfeifer&Langen площі під культурою збільшилися на 10 тис га. Однак це не мало впливу на обсяги виробництва на європейському ринку загалом.

Читайте: Експорт насіння соняшника з України збільшився у 10,5 разів

По-друге, найбільше падіння виробництва зафіксовано у Франції, котра є основним виробником цукрових буряків в ЄС. Це пов’язано з сильним зараженням вірусом жовтухи буряків через розмноження попелиці і посухою, що призвело до найгіршого врожаю в ЄС за останні 20 років. Експерт оцінив спад приблизно в 25%.

Pfeifer & Langen очікує стабільного врожаю цукрових буряків в Європі в 2021 році. Аналітики компанії позитивно оцінюють перспективи культури, а Шмітц «вітав» той факт, що у Німеччині для протруювання насіння неонікотиноїдами були видані регіональні дозволи для надзвичайних ситуацій.
Шмітц переконаний, що в 2022 році також будуть потрібні екстрені дозволи на використання цих препаратів, що стабілізує ситуацію з виробництвом цукру загалом.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, як уникнути найбільш поширених помилок при підживленні озимини

Новини за темою:  НАУ опитує аграріїв про якість насіння: результати вплинуть на розвиток галузі
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також