Восени на Львівщині запустять безвідходний крохмальний завод

Компанія позиціює новий завод як найсучасніший та найекологічніший такого роду в Україні. Завод з переробки картоплі, крім крохмалю, також виготовлятиме протеїни та клітковину. Про це пише #ШОТАМ з посиланням на SEEDS.
Читайте: Італійські фермери виростили найбільшу у світі черешню
За словами директора з розвитку «CPG Україна» Юрія Пульгуна, на підприємстві використовуватимуть нові технології виробництва, що дозволить прискорити процес та економити ресурси.
«Зазвичай картоплю везуть на завод, там миють та сортують. Ми ж використовуватимемо спеціальну мобільну лінію, за допомогою якої будемо мити та сортувати картоплю на полі. На підприємство вона потраплятиме вже чиста й готова до подальшої переробки. Відтак, на самому заводі використовуватиметься менше води і зникне потреба вивозити ґрунт», — пояснив фахівець.
Раніше Landlord розповідав, як у штаті Массачусетс (США) зберігають харчові відходи аби переробляють їх в енергію.